Vijf productfotografie tips

Wij geven u graag een aantal bruikbare handige productfotografie tips!

Handige tips voor het fotograferen van producten

Productfotografie tips? Wij geven u graag een aantal handige tips voor productfotografie. Tenslotte kunnen goede productfoto’s de conversie van uw webwinkel verhogen. Wij stellen altijd één vraag centraal: “Wat vindt u belangrijk bij een online aankoop?” Juist, goede productfoto’s! Een productfoto is de eerste indruk van een klant. De uitdrukking ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’ is er niet voor niets. Mooie foto’s van uw product trekken direct de aandacht, terwijl de online teksten meestal deels of niet gelezen worden.

Welke tips productfotografie hebben wij voor u?

Er zijn vele tips voor productfotografie. Wij bespreken er nu vijf:

  1. Producten fotograferen vanuit meerdere hoeken
  2. Toon details van uw product
  3. Rustige productfotografie (witte) achtergrond
  4. Let op de kleuren
  5. Formaat productfoto’s

Bij productfotografie is de fotograaf degene die bepaald. Er is geen op maat gemaakte “handleiding productfotografie” die u hierbij helpt. Het is veelal een persoonlijke smaak. U kunt natuurlijk wel rekening houden met uw bezoekers.

Producten fotograferen tips

Hieronder een uitgebreide beschrijving van onze productfotografie tips.

Producten fotograferen vanuit meerdere hoeken

Geef de bezoeker een zo goed mogelijk beeld van het product. Dit doet u door het product te fotograferen vanuit meerdere hoeken. Uit onderzoek blijkt dat de verkopen met maar liefst 58% stijgen (bron: Emerce / Vouchercloud). Daarnaast geeft het de online bezoeker ook een beter beeld van het product. Vergroot uw sales kansen door gebruik te maken van meerdere afbeeldingen bij een product.
In een fysieke winkel kan de klant het product van alle kanten bekijken. Het is belangrijk dat u deze ervaring online zo goed mogelijk evenaart. Een trend is 360 graden productfotografie. Uit onderzoek blijkt dat 91% geeft aan dat 360⁰ animaties de shopping experience verhoogd (bron: Adobe Scene 7).

Product fotograferen vanuit meerdere hoeken

Toon details van uw product

Zorg dat foto’s ingezoomd kunnen worden, zodat de klant details van het product kan bekijken. Uit onderzoek blijkt dat 61% de mogelijkheid wil hebben om in te zoomen op bepaalde onderdelen van de foto (bron: IRCE 2012 report). Het is wel belangrijk dat het kwalitatief scherpe productfoto’s zijn. Zijn de productfoto’s niet scherp, dan werkt de zoomfunctie natuurlijk ook niet naar behoren.

Rustige productfotografie (witte) achtergrond

Goede productfotografie valt en staat met de achtergrond. Een rustige, het liefst een witte, achtergrond zorgt ervoor dat alle aandacht naar het product gaat. Er zijn meerdere creatieve manieren om een witte achtergrond te maken, maar daar zijn ook oplossingen voor. Denk bijvoorbeeld aan een fototafel voor productfotografie kleding of een alles-in-één lichtbox fotostudio.

Productfotografie

Let op de kleuren

Zorg dat de kleuren op de productfoto overeenkomen met de werkelijkheid. Het is zonde als uw klanten producten retourneren, omdat de productfoto niet overeenkomt met de werkelijkheid. Uit onderzoek blijkt dat 30% dit aangeeft (bron: Drapers Etail Report).

Formaat productfoto’s

Het formaat van productfoto’s is belangrijk voor uw bezoekers en uzelf. Maak uw webwinkel overzichtelijk door alle afbeeldingen in hetzelfde formaat te tonen. Daarnaast is de grootte van de productfoto’s belangrijk voor de snelheid van uw website. Hoe weet u welk formaat het beste is? Dit kunt u afstemmen met uw webbouwer. Vraag aan uw webbouwer het formaat en de bestandsgrootte. Het is zonde als u naderhand erachter komt dat dit de snelheid van de website vertraagd. Test de snelheid van uw website met Google PageSpeed Insights.

(Bron: minifotostudio.nl)

Bestel vandaag nog

Professioneel, snel en kwaliteit

Voer het aantal afbeeldingen in dat je wilt bewerken. Kies je achtergrond en voeg je effecten toe, en bestel!

Voer het aantal afbeeldingen in

Voer het aantal afbeeldingen in, en begin direct met bestellen.

Meer wensen? Neem dan contact met ons op door te mailen of te bellen.

Hulp nodig?

We helpen je graag verder!

Kom je er even niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je verder!

Naar klantenservice
  • Productfotografie tips

  • Grote producten fotograferen

  • Fashion fotografie

Deze website is gerealiseerd door Webheads.