Welk bestandsformaat heb je nodig?

Je wilt je afbeeldingen graag door ClippingMasters vrijstaand laten maken. Je doorloopt het order-proces en dan vragen wij in wat voor bestandsformaat jij je afbeeldingen graag terug wilt hebben. ClippingMasters levert je vrijstaand gemaakte afbeeldingen standaard terug als een JPG en als een PNG-bestand. Maar je hebt ook de keus uit een PSD, TIFF of een PDF-bestand. Maar misschien wil je wel een vector-bestand (EPS)? Ook dat is mogelijk. Maar wat betekenen al die bestandsformaten en welke bestandsformaat is het beste voor jou afbeeldingen? Dat hangt vooral af van hetgeen je met je afbeeldingen gaat doen. Wij leggen graag de verschillende bestandsformaten aan je uit.

blank

JPG

Een foto gemaakt met je smartphone of camera wordt standaard opgeslagen als JPG-bestand. JPG is waarschijnlijk het meest gebruikte bestandstype op het internet. Het heeft een goede balans tussen kwaliteit en bestandsgrootte. Een JPG-bestand is dan ook ideaal voor je webshop of website. Je wilt kwalitatief goede foto’s op je website tonen, maar tegelijkertijd ook een website die snel laadt.

blank

PNG

Een PNG-bestand lijkt erg veel op een JPG-bestand, maar heeft als groot voordeel dat het een transparante achtergrond kan hebben. Ideaal als je bijvoorbeeld een vrijstaand gemaakte afbeelding voor een achtergrondfoto of achtergrondkleur wilt zetten. Daarnaast is een PNG-bestand beter bestand tegen kwaliteitsverlies bij het schalen van de afbeelding.

ClippingMasters levert je vrijstaand gemaakte afbeeldingen standaard terug als een JPG-bestand met een witte achtergrond en als een PNG-bestand met een transparante achtergrond. Perfect voor gebruik op je website of in je webshop. Wil je toch iets anders doen met je afbeeldingen, dan hebben we nog meer opties voor je.

Overige opties

blank

PSD

PSD staat voor PhotoShop Document en is het standaard bestandstype voor het fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop. Een PSD-bestand kan uit meerdere lagen bestaan. Zo kunnen wij bijvoorbeeld in een PSD-bestand je product- of portretfoto vrijstaand maken en je achtergrond in een aparte laag bewaren. Of bijvoorbeeld de slagschaduw in een aparte laag toevoegen. Ideaal voor ontwerpers of fotografen die hun afbeeldingen zelf nog verder willen bewerken. Bij een PSD-bestand ben je wel gebonden aan Adobe Photoshop.

blank

TIF

Ook populair onder grafisch ontwerpers en fotografen is het TIF-bestand. Het TIF-bestand kun je erg goed verkleinen zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt en maakt het daarom ideaal voor drukwerk. Een TIF-bestand is echter wel erg groot en daarom niet geschikt voor online gebruik.

blank

PDF

PDF staat voor Portable Document Format en wordt vooral gebruikt voor documenten. Het voordeel van een pdf-bestand is dat de opmaak van het document op elk apparaat eruitziet. Het is echter geen goed bestandsformaat voor op een website.

Bestel vandaag nog

Professioneel, snel en kwaliteit

Voer het aantal afbeeldingen in dat je wilt bewerken. Kies je achtergrond en voeg je effecten toe, en bestel!

Voer het aantal afbeeldingen in

Voer het aantal afbeeldingen in, en begin direct met bestellen.

Meer wensen? Neem dan contact met ons op door te mailen of te bellen.

Hulp nodig?

We helpen je graag verder!

Kom je er even niet uit of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je verder!

Naar klantenservice
  • blank

    Productfotografie tips

  • blank

    Nieuw: De Kluis

  • blank

    Nieuw: Webshop Ready

Deze website is gerealiseerd door Webheads.